Move       

Name:

Email:

Avonturenpark van Eau d'Heure, nabij Charleroi

Wie zijn wij ?

 
 

ALSACE AVENTURE
Een speelterrein op Europese grootte !

 

Alsace Aventure bevindt zich op vier belangrijke plaatsen in de Elzas en in België en is dus letterlijk een speelterrein op Europese grootte. Deze grandiose plaatsen liggen middenin de natuur en toch niet ver van de stad. Avonturiers en liefhebbers van pittoreske wandelingen kunnen zich hier uitleven dankzij de ludieke, sportieve, culturele en gastronomische activiteiten die de parken voorstellen.

 

OP HET PROGRAMMA van de groep :

Reuze Tyroliennes, parcours in de bomen (accro-aux-branches), Paint-ball, MTB, gastronomische ontdekkingen, Tour de l’Extrême, kano, via Ferrata, maar ook : Slackline, Natur’arc, Géocaching, Slingersprong, schattenjacht, GPS rally, bootjes en pédalo's, kinderwagens en picknickmanden om mee te nemen, multi-activiteiten basis, (sumogevechten, babyfoot, boogschieten, MTB…), pedagogische programma's, overnachting in een "Yourte"…

INTERNET :

Volledige programma's downloadbaar op onze websites.

Indien nodig kunnen beroepsbegeleiders u helpen om uw dag te organiseren met een maximum openluchtactiviteiten.

AGENDA :

Organiseer uw uitstappen het hele jaar door dankzij de jaarlijkse programma's :
In de lente ? De eerste mooie dagen bieden animaties die Pasen als thema hebben, de maand mei biedt de nieuwigheden, juni is de maand van de huwelijken.

In de zomer ? Animaties 's avonds rond de barbecue / Flam’s en overnachtingen al dan niet in een "yourte".
In de herfst ? Sportieve uitdaging en Halloweenfeest tijdens het Allerheiligenweekend !

FOCUS :

Kort samengevat : Alsace Aventure heeft 4 parken in Frankrijk en België; 11 jaar ervaring, ongeveer 100.000 bezoekers per jaar, 50 bedienden, 170 openingsdagen, 39 parcours, 29 reuze-tyroliennes, 20 openluchtactiviteiten, 15 onvergetelijke afspraken…

 

Onze leuze : natuur, sport en ontdekkingen !

 


 

 

Naturaparcfront

Naturaparc l'Eau d'Heure - Boussu lez Walcourt - Belgique

WWW.NATURAPARC.BE

In het hart van België, middenin Wallonië, opende een nieuw park van Alsace Aventure zijn deuren in 2010.
Parcours in de bomen en langs het water, tyroliennes over het meer van la Platte Taille, een ruimte voor het onthaal van de groepen en bedrijfsseminaries,...dit park ligt in een streek die in volle toeristische ontwikkeling is.

 

 

 

 

.

NIEUW IN 2012 :

Natuur en milieu !
> Vanaf uw aankomst in het park zal u de talrij ke inspanningen op het gebied van milieu en natuur ontdekken zoals de «Totem» van ongeveer 20 meter en de “Land Art” : -hedendaagse kunst op basis van natuurlijke materialen- en van dit park tegenover het meer genieten.
> Een nieuwe onthaalruimte in voorzien voor de zomer 2012, in totale osmose met de natuur, volledig in hout, tot groot genoegen van de natuurliefhebbers.
> Voor een onvergetijk moment, een verjaardagsfeest, een werkvergadering om uw medewerkers te bedanken, drink of eet iets op het houten terras middenin het bos...
Geniet van een prachtig panorama over het meer en de stuwdam van la Plate Taille !

 

 

 

 

.

Agenda van de activiteiten :

Elke woensdagmorgen : “Natura Kids” : ateliers voor kinderen waar ze leren omgaan met hout als bouwmateriaal of als speelgoed.
De "Tree dating" wordt ook georganiseerd in mei, een concert einde juni en autres andere feesten in de rubriek agenda op onze website...

 


NaturaParc -Ostwald- Frankrijk

WWW.NATURAPARC.COM

Op 5 minuten van Straatsburg, middenin de natuur, is het avonturenpark bereikbaar te voet, per tram, bus en auto… Naturaparc is de ideale plaats voor al diegenen die op zoek zijn naar ontspanning, ver weg van de alledaagse drukte en vervuiling, voor de avonturiers maar ook voor de kinderen vanaf 3 jaar.
Naturaparc is gemakkelijk bereikbaar - tram, bus, auto- en stelt u parcours in de bomen voor (8 parcours in de bomen van 0.50 tot 20 meter boven de grond - verschillende moeilijkheidsniveau's en reuze-tyroliennes) ...

.

NOUVEAUTES 2012 :

 > SLACKLINE : leer koorddanser worden !
> NATUR’ARC : Initiatie boogschieten of blaaspistool, in het hart van het bos,
> GÉOCACHING : moderne schattenjacht,
> SAUT PENDULAIRE : spring vanuit de toppen van de bomen…
en altijd :
> vergaderzalen voor bedrijven met maaltijden en animaties,
> ruimt e voor vieruurtje, animaties voor volwassenen en kinderen, spelen voor iedereen (beroeps, scholen, particulieren),
> terras in de bomen voor een drankje of barbecue…

.

Allerlei activiteiten om u te doen ontspannen in het hart van de natuur, niet ver van de stad ! NATURAPARCFR2012

 


kruthfront

Parc Arbre Aventure -Kruth Wildenstein- Frankrijk

WWW.PARCARBREAVENTURE.COM

Kruth Wildenstein- Frankrijk
In het parc Arbre Aventure maakt u gebruik van touwbruggen, tarzanlianen, via Ferrata, enz.., de verschillende parcours eindigen met een tyrolienne boven het meer van Kruth-Wildenstein en brengen u naar het vertrek van talrijke andere activiteiten.


Op het water : zijn er bootjes, pedalo's, kano's, Float Tube…
Op de oevers : MTB, GPS pistespel (géocaching), schattenjacht, familiewandeling op bewegwijzerde pistes met bv. picknickmanden om mee te nemen.
Voor minder sporters en inactief plezier is er een snack met kleine eetgelegenheid op de oevers van het meer. Elektrische fietsen om de omgeving te ontdekken door berg en dal zonder een al te grote inspanning!

 

.

NIEUW IN 2012 :

MTB, elektrische fietsen, vissen, float tube, géocaching, moderne schattenjacht, GPS, bootjes en pedalo's, pickinckmanden om mee te nemen.

.

Agenda van de activiteiten :

Op zoek naar zomeranimaties ? Het Meer viert feest op 7 en 28 juli en op 25 augustus met een klank- en lichtspektakel, vuurwerk, folkloristische muziek, dansen en eetgelegenheid (bevestiging van de data en programma's op onze website).

 

 


 

Parc Alsace Aventure -Breitenbach- Frankrijk

WWW.PARC-ALSACE-AVENTURE.COM

Ontdek de activiteiten van de vier werelden : "Boom, Lucht, Land en Smaken" van het park.
Parcours in de bomen "accro-aux-branches", pedagogisch wandelpad, vall ei van de tyroliennes met 3000 meter glijden, Toren voor extreme activiteiten - spring van 35 meter hoogte naar beneden, prachtig panorama over de vallei, reuzeglijbaan, Paint-ball, boogschieten, gladiatorengevecht, MTB, overnachting in een "yourte", Babyfoot voor volwassenen, plaatselijke gerechten, zomeranimaties... enz. Al deze activiteiten zijn er voor uw plezier en om het bos op een andere manier te ontdekken.

.

NIEUW IN 2012 :

Nog meer evenementen.
Nieuw terrein voor paint-ball, Slingersprong van 35 meter, klimmuur voor klein en groot, ontwerp van nieuwe spelletjes voor avonturiers van 3 tot 6 jaar, betere organisatie voor de verplaatsingen in het park, en nog steeds de multi-activiteiten basis !

parcalsaceaventure_front


Kroniek van een niet meer te bewijzen succes.

Het park Alsace Aventure van Breitenbach (Frankrijk) werd opgericht in 2001. Het is een voorloper op het gebied van multi-ontspanningscentra en het koppelt de ontdekking van het erfgoed en de cultuur van de streek met de praktijk van openluchtactiviteiten in volle veiligheid. Dominique Bocquillon, stichter van het Parc Alsace Aventure, is een vastbesloten en gepassionneerde man. Onder zijn leiding werken niet minder dan 41 jongeren elk jaar in het park om hun liefde voor de sport en het avontuur over te dragen aan de talrijke bezoekers, maar bovenal hun ervaring met de natuur te delen. Sinds de opening telt het park niet minder dan een half miljoen bezoekers.... en het blijft zich verder ontwikkelen d.m.v. een recente investering van 350.000 euros voor de nieuwigheden.

Sinds de opening in 2001 investeerde Dominique Bocquillon 1 miljoen euro.

 


 

BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR DE DRIE PARKEN :
RESERVEREN IS VOOR IEDEREEN AANGERADEN.
OPENING « OP AANVRAAG » VOOR GROEPEN VANAF 15 PERSONEN.
SPECIFIEKE PROGRAMMA'S VOOR ELK SOORT GROEP DOWNLOADBAAR OP DE WEBSITES.

OPENINGSUREN :

April/Mei/Juni Juli/Augustus September/Oktober/November
Woensdag, zaterdag en schoolvakanties
van 13 tot 18u.
Zondag en feestdagen : van 10 tot 18u.
Alle dagen van 10u. tot 19u Woensdag, zaterdag en schoolvakanties
van 13 tot 18u.
Zondag en feestdagen : van
10 tot 18u.

 

Alle info over de groep :

www.alsace-aventure.com