Ludieke activiteiten aan de Lacs de l’Eau d’Heure

Flèche retour actualité

Als u op zoek bent naar leuke activiteiten in de buurt van de Lacs de l’Eau d’Heure, op slechts 30 minuten van Charleroi, dan bent u bij ons aan het juiste adres! U bevindt zich niet alleen in het hart van een natuurlijke omgeving, maar u kunt zich ook met uw vrienden en familie vermaken tijdens de activiteiten in Natura Parc.

Waar vind je leuke activiteiten aan de Lacs de l’Eau d’Heure?

Als u niet weet wat te doen aan de Meren van Eau d’Heure en u bent een natuurliefhebber, dan is het Natura Parc iets voor u. Zoals de naam al zegt, is het een park midden in de natuur, uniek in Wallonië, dat leuke activiteiten biedt aan de Meren van Eau d’Heure. Het ligt op slechts 30 minuten van Charleroi en biedt een brede waaier aan ludieke activiteiten van allerlei aard (boomklimmen, tokkelbanen, jumps, elektrische scooters…) Als u in de buurt van het meer van Plate Taille bent, is het onmogelijk om u te vervelen en het park voorbij te lopen. Entertainment, leuke activiteiten en jezelf uitdagen staan op de agenda!

Of u nu een verlegen avonturier bent met een paar twijfels, een concurrent in hart en nieren die nergens bang voor is, jong of oud, het maakt niet uit, alle niveaus en alle leeftijden zijn welkom. Het is de perfecte gelegenheid om jezelf uit te dagen voor een aantal leuke activiteiten.

 

 

Les Lacs de l’Eau d’Heure: leuke activiteiten op 30 minuten van Charleroi

Charleroi wordt vaak ten onrechte als één stedelijk centrum beschouwd. Vanuit Charleroi bent u echter slechts 30 minuten met de auto verwijderd van een uniek stukje paradijs in Wallonië. De meren van Eau d’Heure liggen op slechts 35 km van Charleroi, een ideale bestemming voor een daguitstap en om te genieten van de vele leuke activiteiten die worden aangeboden.

De boomklimparcoursen aan de Meren van Eau d’Heure

Wat is er beter dan een boomklimparcours om te presteren in de hoogten van de natuur? Daag jezelf uit in het hart van de bomen, tot 20 meter hoog, door 8 verschillende parcours aangepast aan alle niveaus. Of u nu meer angstig bent of een expert in het boom-tot-boom parcours, daag uzelf uit in de parcoursen die het best bij u passen. Een echte uitdaging en een leuke activiteit om met familie en vrienden te delen om tot rust te komen.

Tiroolse traverse over de Meren van Eau d’Heure

Wie heeft er nooit van vliegen gedroomd? Het is mogelijk in Natura Parc met zijn tokkelbaan die meer dan 25 meter boven de grond gaat. Het is zonder twijfel de meest geschikte activiteit om van de natuurlijke omgeving rond het park te genieten. De mogelijkheid om de langste tokkelbaan van België te nemen: bijna 200 meter overbruggen waarbij je het gevoel hebt letterlijk te vliegen. Probeer de dubbele tokkelbaan van het park, die uniek is in België omdat hij over het meer van Plate Taille gaat. De activiteit van de zip line zal u sensaties geven tijdens de hele overtocht met adembenemende uitzichten.  Spectaculaire sensaties gegarandeerd aan de Meren van Eau d’Heure!

Sprongen met uitzicht op de Meren van Eau d’Heure

Ben je een echte krijger en op zoek naar een uitdaging? Schrikt springen in de leegte je niet af?  De sprongen in het park zijn adembenemend leuke activiteiten. Ze bieden uitzonderlijke sensaties. Met de slingersprong, ook bekend als de Tarzansprong, spring je van een platform van meer dan 20 meter hoog in de leegte door een sprong te maken waarvan de baan de vorm heeft van een halve cirkel als van een slinger. Het zal u een ongelooflijke en onvergetelijke adrenalinestoot geven.

De vrije valsprong is een sprong die toegankelijk is aan het einde van een accrobrancheparcours op de Torensprong die zich op 25m hoogte bevindt. Een niet te missen uitdaging voor spectaculaire sensaties en een uniek uitzicht op het meer. Niet te verwarren met de klassieke bungeejump waarbij je met je hoofd naar beneden moet springen. Dit is niet te verwarren met het klassieke bungeejumpen waarbij je met je hoofd eerst moet springen, maar waarbij je verticaal in de leegte moet springen.

Huur een elektrische scooter of fiets om rond de Meren van Eau d’Heure te rijden

U kunt ook een mountainbike huren om de Meren van Eau d’Heure te ontdekken. Dit is een kans voor u om een moment te delen in het hart van de natuur langs een 17 km lange tocht die u echt comfort zal bieden om deze prachtige streek van meren te waarderen zoals het hoort. Als u meer een mountainbike-expert bent, kunt u het bos gebruiken voor meer hindernissen. Mountainbikes zijn te huur per halve of hele dag voor een langere lus om te delen met familie en vrienden. Als fietsen u een te alledaagse bezigheid lijkt, zijn elektrische scooters voor alle terreinen de ideale activiteit voor een ongewone rit. Dit is uw kans om de flora en fauna te ontdekken terwijl u een milieuvriendelijke motorsport beoefent.

Klaar om een leuke activiteit te boeken bij de Meren van Eau d’Heure?

Bekijk de tarieven en boek de leuke activiteiten om te delen met familie en vrienden bij Meren van Eau d’Heure. Aarzel niet om verschillende van deze leuke activiteiten te combineren dankzij de PACKS om de hele dag in het park door te brengen met de mogelijkheid om te eten in de Natura Snack.

Andere artikelen die u kunnen interesseren

28/04/2022

Nachtfeesten in Natura Parc!

Het Natura Parc-team organiseert twee avondevenementen in het avonturenpark. Ontdek...

Lees het artikel

28/04/2022

Mountainbiketocht naar de meren van...

Lees het artikel

28/04/2022

Wat te doen voor een...

U moet een EVG / EVJF organiseren en u vraagt...

Lees het artikel

28/04/2022

Activiteiten in de Lacs de...

Lees het artikel

`