De Gourmetwandeling rond de meren van Eau d’Heure

Neem deze zomer deel aan een gastronomische wandeling georganiseerd door het team van Natura Parc. Een wandeling rond de meren waarbij de ontdekking van de natuur wordt gecombineerd met de geneugten van de smaak. Fijnproevers zullen er zeker van genieten!

Flèche retour actualité
Image

De Gourmetwandeling rond de meren van Eau d'Heure

Het concept is eenvoudig en bijzonder aangenaam: een wandeling op het platteland afgewisseld met kleine eetpauzes.

De verschillende stopplaatsen laten u het beste proeven dat de streek te bieden heeft: lokale bieren, ambachtelijk ijs, zelfgemaakte cocktails… en vele andere ontdekkingen wachten op u bij elke halte!

De gastronomische wandeling is een uitstekende gelegenheid om de site van de Lacs de l’Eau d’Heure op een andere manier te ontdekken. Met een afstand van 12 km neemt de route u mee langs de oevers van de Plate Taille, dicht bij het water, maar ook in het hart van de bossen van de meren. De wandeling is echter voor iedereen toegankelijk, ook voor kinderwagens.

Dit is een originele activiteit die u een aangenaam en warm moment garandeert om te delen met uw geliefden tijdens een verblijf aan de Lacs de l’Eau d’Heure.

De Gourmetwandeling en zijn verschillende etappes:

Image

Bij de start van het Bike Parc geniet u van ons welkomstdrankje met een aperitief. Ga vervolgens naar het bos om het avontuur voort te zetten.

Volg de route naar de Beach Club waar u wordt begroet door ons team om te genieten van een aperitiefplankje en onze kenmerkende meercocktail.

Vergezel ons team in Natura Parc om te genieten van onze huisgemaakte hamburger onder het genot van een speciaal biertje.

Voor deze laatste stop wachten onze teams u op in de Refuge du Badon om u een huisgemaakte chocolademousse met een heerlijke koffie aan te bieden.

Praktische informatie:

  • OF : Vertrek en aankomst bij Natura Bike
  • Plaats genaamd Natura Bike – Hameau du Badon 15 in Froidchapelle (6440)
  • WANNEER ? Elk weekend en op feestdagen vanaf 30/04/2023. Het vertrek is gratis en vindt plaats tussen 11 en 12 uur.
  • TARIEVEN : Volwassenen : 39€ / Kinderen : 25
  • ROUTE: 12 km (toegankelijk voor iedereen – vergeet niet gesloten schoenen te dragen)
  • DUUR: Reken op 3 uur voor de wandeling en de verschillende stops.
  • RESERVATIES: Om uw deelname aan het evenement te verzekeren, vergeet niet te reserveren ?.

Info & Reserveringen op +32.71.55.31.57 of via onderstaande knop.

BOEK NU

Image

NIEUW 2023: "Picknick" wandelingen

Parallel aan de Balade Gourmande stelt het Natura team “picknick” wandelingen voor die vertrekken vanuit de Refuge du Badon op de hoogten van het fietspark.

Het principe is als volgt: bij aankomst ontvangt u een rugzak met een assortiment streekproducten voor een picknick midden in de natuur. Van daaruit neemt u een van de verschillende door Natura voorgestelde routes en vertrekt u in volledige autonomie voor een natuurwandeling.

Een picknick wandeling of fietstocht

Begeleid door uw rugzak gaat u op ontdekkingstocht rond de meren van l’Eau d’Heure. U kunt kiezen tussen verschillende routes te voet (8-10 of 12 km) of per fiets (24 of 32 km). Deze verschillende routes zijn bewegwijzerd.

Elke route heeft een picknickplaats waar u tijdens uw wandeling kunt stoppen. U heeft dan alle tijd van de wereld om rustig te gaan zitten en uw tas te openen en te proeven van de streekproducten die erin zitten.

Deze randobag, zoals wij hem noemen, wordt in 2 versies aangeboden, afhankelijk van uw eetlust en/of uw budget. In vergelijking met de “klassieke” versie is de “premium” formule uitgebreider en samengesteld uit ingrediënten van kleine lokale producenten. Het omvat La Boucherie artisanale de Boussu-lez-Walcourt, Ferme de Quevy en Chips Lucien de Mettet. Wat de dranken betreft, vindt u Super des Fagnes die in de streek worden geproduceerd.

De picknickwandeling is dus een alternatief voor de gastronomische wandeling, een prachtige activiteit om het genot van smaak en de ontdekking van de streek te combineren. Op de fiets of te voet, u bent vrij om de mooiste plekjes van de Eau d’Heure op uw eigen tempo te ontdekken.

Ontdek de prijzen en de verschillende formules via onderstaande knop.

BOEK NU

Andere artikelen die u kunnen interesseren

28/04/2022

Nachtfeesten in Natura Parc!

Het Natura Parc-team organiseert twee avondevenementen in het avonturenpark. Ontdek...

Lees het artikel

28/04/2022

Mountainbiketocht naar de meren van...

Lees het artikel

28/04/2022

Wat te doen voor een...

U moet een EVG / EVJF organiseren en u vraagt...

Lees het artikel

28/04/2022

Activiteiten in de Lacs de...

Lees het artikel

`