Excursie naar het water van de Urenmeren

Als u zich wilt amuseren, probeer dan een tocht naar de meren van Eau d’Heure.

Flèche retour actualité

Location de vélos aux lacs de l'eau d'heure

Een stukje paradijs in het midden van België

De vijf grote meren van Eau d’Heure, gelegen tussen de provincies Henegouwen en Namen, vormen het grootste kunstmatige waterlichaam van België. U kunt er een stukje geschiedenis ontdekken, maar ook enkele ongewone bouwwerken, want de meren zijn uitgerust met twee stuwdammen, waarvan er een de grootste van België is. De dagelijkse en seizoensgebonden schommelingen in het niveau van de meren zorgen voor een zeer bijzondere flora en fauna en creëren een panorama dat gewoonweg adembenemend is.

De ideale plek voor een uitstapje met het gezin

De Lacs de l’Eau d’Heure zijn de ideale plek voor een gezinsuitstapje. Of het nu gaat om een vakantie, een ontspannende wandeling in de frisse lucht, een lichte chill out of een verjaardagsfeestje voor uw kinderen! Zodra het mooi weer is, wacht het Natura Park op u. In harmonie met de natuur kunt u in de Lacs de l’Eau d’Heure in alle veiligheid kennismaken met de plaatselijke flora en fauna. Het aanbod van activiteiten en excursies zal u meenemen op een spannende dag die u nog jaren zal heugen.

Voor degenen wier favoriete uitstapje een wandeltocht is

Honderd kilometer paden lopen langs de Eau d’Heure en zorgen voor prachtige wandelingen midden in de natuur, met het zachte geluid van het stromende water aan uw zijde. Of u nu te voet, met de mountainbike of met de scooter wilt gaan, alleen u bent de baas! Natura Park zal er alles aan doen om u de streek te laten ontdekken op de manier die het best bij u past. U kunt fietsen of elektrische scooters huren voor allerlei soorten excursies. Afhankelijk van de tocht die u kiest, kunt u het bos verkennen, ongeveer 70 km rivier volgen met een geschikte Ravel of u overgeven aan meer opwindende activiteiten!

En er is ook plaats voor sensatiezoekers

Als u een sensatiezoeker bent, als u graag de wind in uw haren voelt, de sensatie van adrenaline, bent u misschien meer geïnteresseerd in boomklimmen, het uitzicht en de opwinding die de tyroliennes bieden of zelfs de ergste sensatie van de Tarzan sprong? Je kunt zelfs gaan parachutespringen! Welke activiteit je ook het meest aanspreekt, het is veilig. Bereid u voor om van 25 of 20 meter hoogte te springen, om adembenemende wateren over te steken in een Tiroolse traverse of met de accrobranche, met cursussen en activiteiten die aan uw kinderen zijn aangepast. Boomklimcursussen zijn mogelijk vanaf de leeftijd van drie jaar, en hoe meer je het gevoel hebt de natuur te kunnen temmen, hoe meer je nieuwe en uitdagende ervaringen kunt uitproberen!

Het is perfect voor gezinnen, maar waarom niet een schoolreisje?

Het park Meren van Eau d’Heure belooft niet alleen u en uw gezin een sportief dagje uit, maar ook voor uw klas! Als u uw leerlingen een uitzonderlijk dagje uit wilt bezorgen en hen een en ander over de natuur wilt bijbrengen, waarom dan niet een uitstapje naar Natura Parc? De wandelingen in het park zijn leuk en onderhoudend en zullen het beste leermiddel voor uw leerlingen zijn.

Zelfs de eenlingen zullen verbaasd zijn

Natuurlijk kunt u met een groep lange fietstochten van vier uur maken, of met meer dan vier personen op een scooter met GPS-ondersteuning in de wildernis verdwalen, maar als u alleen bent, opent het park nog steeds zijn armen voor u! Niets houdt u tegen om naar de Meren van Eau d’Heure te komen. U kunt een wandeling maken over de paden en op uw gemak de schoonheid van de meren, rivieren en bossen ontdekken. Ga in gemeenschap met de natuur!

Picto

LE PARC

Boomklimpparcours - tokkelbanen - sprongen

Adresse

Route de la Plate Taille 99, BE-6440 Froidchapelle

Informations

Toegang tot het park via de parkeerplaats bij het Bezoekerscentrum van de meren van L'Eau D'Heure. Neem het voetpad naar de receptie.

  • Volg Natura PARC bewegwijzering
  • Huisdieren toegestaan
  • Niet-toegankelijkheid voor PBM
  • Toegang tot La Gloriette
Picto

LE BIKE

Fietsverhuur - e-scooter verhuur - Bike Park

Adresse

Hameau du Badon 15, BE-6440 Froidchapelle

Informations

Gratis parkeren op het terrein voor auto's of bussen.

  • Volg Natura BIKE bewegwijzering
  • Huisdieren toegestaan
Picto

LE REFUGE

Seminarruimte - catering

Adresse

Hameau du Badon 15, BE-6440 Froidchapelle

Informations

Gratis parkeren voor auto's en bussen.

  • Volg Natura BIKE bewegwijzering
  • Huisdieren toegestaan
  • Terras met uitzicht op het Bikepark

Andere artikelen die u kunnen interesseren

28/04/2022

Nachtfeesten in Natura Parc!

Het Natura Parc-team organiseert twee avondevenementen in het avonturenpark. Ontdek...

Lees het artikel

28/04/2022

Mountainbiketocht naar de meren van...

Lees het artikel

28/04/2022

Wat te doen voor een...

U moet een EVG / EVJF organiseren en u vraagt...

Lees het artikel

28/04/2022

Activiteiten in de Lacs de...

Lees het artikel

`