Mountainbiketocht naar de meren van Eau d’Heure

Flèche retour actualité

Kies een route

Maak gebruik van de mountainbikeverhuurservice van Natura Parc om een dag in de frisse lucht door te brengen en nieuwe energie op te doen. Ongeveer 25 kilometer ten zuiden van Charleroi ligt het avonturenpark Natura Parc, aan de oevers van het meer van Plate Taille, waar u bewegwijzerde fietsroutes kunt volgen. Voor een moment van ontspanning of voor een meer sportieve activiteit zijn de meren van Eau de l’Heure de ideale plek voor een ontsnapping midden in de natuur tussen de provincies Henegouwen en Namen.
Via een route van 17 kilometer kunt u gedurende 2 uur rond het meer van Plate Taille fietsen. De route is gemakkelijk en kan door kinderen worden gebruikt. Een andere, meer sportieve route voert u rond alle meren, over een afstand van 40 kilometer.
U kunt uw route aan uw eigen wensen aanpassen met behulp van de gedetailleerde kaarten die in het ontvangstcentrum van Plate Taille verkrijgbaar zijn.

De natuur ontdekken

Met uw gezin, met vrienden of alleen, Nature Parc biedt u de mogelijkheid om de ongerepte natuur van de meren van Eau d’Heure per fiets te ontdekken. Langs de hele route vindt u bossen, prachtige uitzichtpunten en ook stranden om te zwemmen.
Neem de tijd om te genieten van de frisheid van het eikenhout en de charmebossen. In het bos leven ook veel vogels, die u op uw gemak kunt observeren. Misschien heeft u geluk en ziet u een watersnip.
Wist u dat de Meren van Eau d’Heure het grootste kunstmatige waterlichaam van België zijn? Omdat het water niet veel beweegt, is het behoud van de kwaliteit ervan essentieel voor de fauna die er gedijt, zoals baars, snoek en snoekbaars.

Eten tijdens een fietstocht naar de meren van Eau d’Heure

Op zoek naar een koud drankje, een snack of een broodje? Er zijn verschillende mogelijkheden om te eten tijdens een fietstocht langs het meer van Plate Taille. Er is een snackbar met terras naast het ontvangstcentrum van Natura Parc. Brouwerijen en restaurants zijn ook bereikbaar vanaf de oevers van het meer.
Een mountainbiketocht langs de Meren van Eau d’Heure is ook de perfecte gelegenheid om te picknicken en te genieten van de natuur op haar best. Merk op dat er ook een barbecueplaats te huur is.

Natura Parc mountainbike verhuur voor een halve dag

Natura Parc verhuurt mountainbikes voor een halve dag, voor een duur van 4 uur. De tijdstippen zijn tussen 10 en 14 uur of tussen 14 en 18 uur. Er zijn twee prijzen beschikbaar, een volwassene voor 12 euro en een tiener (vanaf 10 jaar) voor 10 euro. Het dragen van een helm is niet verplicht, maar een helm wordt gratis aangeboden.
Deze prijzen zijn exclusief verzekering. De huurder moet een individuele verzekering hebben die alle soorten schade en ongevallen dekt, alsook diefstal. Om de uitrusting te huren, wordt u gevraagd een identiteitsbewijs en een borg van 50 euro te tonen.

Een fiets boeken bij Natura Parc

Plant u een fietstocht en wilt u reserveren? Er zijn twee manieren om een fiets te huren. U kunt ons ontmoeten bij de kassa van het park, gelegen naast de mountainbike- en fietsverhuurservice, of u kunt uw e-ticket direct op de online kassa boeken.

Naast de verhuur van mountainbikes biedt Natura Parc tientallen andere activiteiten, dus wacht niet te lang!

Andere artikelen die u kunnen interesseren

28/04/2022

Nachtfeesten in Natura Parc!

Het Natura Parc-team organiseert twee avondevenementen in het avonturenpark. Ontdek...

Lees het artikel

28/04/2022

Mountainbiketocht naar de meren van...

Lees het artikel

28/04/2022

Wat te doen voor een...

U moet een EVG / EVJF organiseren en u vraagt...

Lees het artikel

28/04/2022

Activiteiten in de Lacs de...

Lees het artikel

`