Nachtelijk mountainbiken!

Aanstaande zaterdag 5 augustus organiseert Natura Parc een avond mountainbiken in 100% Mexicaanse sfeer! Bekijk het programma in dit artikel!

Flèche retour actualité

ZATERDAG 5 AUGUSTUS - NATURA'S MEXICAANSE WANDELING!

Na een eerste editie in Spaanse tapasstijl afgelopen juni, doet het Natura Parc team het deze zomer nog eens dunnetjes over met een nachtelijke wandeling in Mexicaanse sfeer!

Vertrek deze zaterdag 5 augustus vanaf 18.00 uur vanuit het fietsenpark op een van de aangeboden routes. Voor deze nieuwe versie bieden onze teams 3 mountainbikeroutes en 2 wandelroutes aan.

3 mountainbikeroutes & 2 wandelroutes

Dit evenement brengt liefhebbers van tweewielers samen met een driedubbele mountainbikeroute, maar ook natuurliefhebbers die de regio te voet kunnen ontdekken met twee aangeboden routes.

De drie fietsroutes zijn respectievelijk 20, 38 en 62 km lang.

De route van 20 km (125D+) is geschikt voor iedereen. Het is de klassieke route bij uitstek om de 2 grote meren van Eau d’Heure te verkennen. Het vertrek is gratis tussen 16.00 en 20.00 uur.

De 38 km (378D+) is een nieuwe route. Na een korte klim langs de oevers van de Eau d’Heure ontdek je de omliggende vlaktes van Froidchapelle voordat je aankomt bij het Lac de Barbencon, waar een verfrissingsplek rond het meer op je wacht. Ga terug langs de paden en keer terug naar de bossen van Plate Taille voor een feestelijke Mexicaanse verfrissing in de Golden Lakes Village Beach Club. In totaal geniet u van 2 verfrissingspunten aan het water. Vrije start tussen 16u en 19u.

De derde route van 62 km heeft een positief hoogteverschil van 585+. Deze nieuwe route is ideaal om de hele regio te verkennen. Je ontdekt het grootste deel van de Lacs de l’Eau d’Heure, maar je hebt ook de kans om enkele van de omliggende schatten te doorkruisen. De route omvat de omringende bossen van Natura Bike om te beginnen met een beetje klimmen, vervolgens naar Barbencon en het meer, de bossen van Renlies en het prachtige nationale bos van Rance, voordat je terugkeert via de bossen van Froidchapelle en eindigt in de technisch uitdagende bossen van Plate Taille, waar je eindigt met een feestelijke Mexicaanse verfrissingsstop in de Beach Club. Er zijn dus 3 verfrissingspunten aan het water tijdens deze mountainbiketocht! De vrije start is van 16.00 tot uiterlijk 18.00 uur.

Iedereen is vrij om de route in zijn eigen tempo te volgen. Als je uitgerust met een hoofdlamp op pad wilt, kies dan voor een late start. Fiets je liever overdag, stel je start dan niet uit.

Voor wandelaars: 2 routes van 10 en 12 km

De route van 10 km is een familieroute die geschikt is voor kinderwagens. Van Eau d’Heure naar Plate Taille volg je het water om uit te komen bij de feestelijke verfrissingsplek bij de Beach Club. De route van 12 km is uitdagender, met stukken door het bos.

De 2 routes worden aangegeven vanaf de fietsenstalling. Vrij vertrek tussen 16.00 en 20.00 uur.

Feestelijke versnaperingen in MEXICO-stijl!

Mountainbikers en wandelaars krijgen de kans om te genieten van een feestelijke verfrissing halverwege de tocht in de Beach Club van ons partnerhotel in Les Lacs de l’Eau d’Heure, het Golden Lakes Hotel.

In de Beach Club geniet je van een welverdiende Mexicaanse cocktail op basis van tequila en krijg je de kans om wat Mexicaanse tapas te proeven om op krachten te komen voordat je aan het laatste deel van je mountainbike- of wandeltocht begint.

Het belooft een feestelijk, gezellig en gezinsvriendelijk evenement te worden.

Toegang kost €12,00.

Om je te belonen voor je inspanningen is er een bar met speciale bieren en snacks in de Refuge du Badon om de dag in stijl af te sluiten.

Reserveren kan online via de knop hieronder, of ter plekke voor vertrek.

BOEK NU

Elektrische scootertochten!

Dit is de nieuwe functie van deze speciale augustuseditie! Je kunt de 3 mountainbikeroutes rijden op een all-terrain elektrische step!

Omdat de routes geschikt zijn voor mountainbikes, zijn er een paar uitdagende stukken, waaronder technische afdalingen en beklimmingen door het bos.

Bij elk verfrissingspunt krijg je een opgeladen accu mee naar de finish.

Prijzen:

  • 20 km: €45
  • 38 km: €80
  • 62 km: €120

BOEK NU

Andere artikelen die u kunnen interesseren

28/04/2022

Nachtfeesten in Natura Parc!

Het Natura Parc-team organiseert twee avondevenementen in het avonturenpark. Ontdek...

Lees het artikel

28/04/2022

Mountainbiketocht naar de meren van...

Lees het artikel

28/04/2022

Wat te doen voor een...

U moet een EVG / EVJF organiseren en u vraagt...

Lees het artikel

28/04/2022

Activiteiten in de Lacs de...

Lees het artikel

`