Mountainbikeroute langs de Meren van Eau d’Heure

Bent u op zoek naar een mountainbikeroute in de Lacs de l’Eau d’Heure? U weet niet waar u uw mountainbike kunt huren? In dit artikel vindt u de antwoorden op uw vragen.

Flèche retour actualité

De mountainbikeroutes van Natura Parc

Welke mountainbikeroutes rond de Meren van Eau d’Heure te gebruiken? Waar kunt u uw eigen mountainbike huren? Hier zijn alle routes in uw Natura Parc.

Rando à vélo en famille autour des lacs de l'eau d'heure

Bent u geïnteresseerd in mountainbikeroutes midden in de natuur? In het avonturenpark Natura Parc kunt u de Meren van Eau Heure verkennen op mountainbikeroutes. Met de mountainbikeverhuur kunnen families en groepen vrienden genieten van het prachtige merengebied terwijl ze zich ontspannen en bevrijden van de beslommeringen van het dagelijkse leven. Er is voor elk wat wils in deze prachtige streek.

Boek uw halve dag mountainbike voor 4 uur tussen 10u en 14u of tussen 14u en 18u. De prijs voor volwassenen is 12 euro en 10 euro voor tieners (vanaf 10 jaar). Voor degenen die gewend zijn aan de mountainbikeroute of gewoon de tijd willen nemen, is er ook fietsverhuur voor de dag. Dit geeft u de mogelijkheid om de meren in hun geheel te bezoeken met de mogelijkheid om een mountainbike route van 35 km te rijden.

Als u honger of dorst hebt, is een pauze in de Natura Snackbar of de brasserie van het Golden Lakes Hotel met uitzicht op de meren van Eau d’Heure ideaal.

Mountainbikeroutes voor beginners

Als u geen professionele fietser bent, maar eerder een beginner, geen nood, een ravel wacht op u! Zo kunt u zonder al te veel moeite en zonder hindernissen genieten van de ongelooflijke natuur om ons heen. De mountainbiketocht zal een waar genoegen zijn en het ravel zal u een comfortabel gevoel geven. Over een afstand van 17 km heeft u de tijd om de Meren van Eau Heure in uw eigen tempo zonder al te veel moeite te bekijken. Het enige wat u hoeft te doen is een fiets huren bij Natura Parc.

Mountainbike parcours voor de ervaren fietser

Als u niet bang bent voor de hindernissen en de moeilijkheidsgraad, kunt u kiezen voor de mountainbike-versie van de route in het bos. Mountainbikers zijn verzekerd van sensatie en een prachtig uitzicht bij de Meren van Eau Heure. De kenners van de mountainbike raden wij aan om de uitdaging aan te gaan en zich in het bos te wagen en zo de flora en fauna ten volle te waarderen.

 

Circuitachtige mountainbikeroutes

Wilt u meer dan alleen mountainbiken bij de Meren van Eau Heure? Er zijn verschillende routes beschikbaar om aan al uw eisen te voldoen. Inderdaad, u kunt kiezen uit verschillende gemarkeerde mountainbike circuits variërend van 15 tot 35 km voor de meest volhardende. Deze circuits kunnen worden aangepast aan oudere en jongere mensen; u kunt uw eigen circuit kiezen naar gelang van de tijd die u aan uw mountainbiketocht wilt besteden. Ongelooflijke momenten midden in de natuur kunt u delen met uw vrienden en familie.

Voor meer informatie zijn gedetailleerde kaarten van de mountainbikeroutes verkrijgbaar bij het Office de Tourisme van Cerfontaine of online op de website. Een van de populairste is de 70 km lange Ronde des Lacs de l’Eau d’Heure, die dankzij de ravel zeer toegankelijk is en u de mogelijkheid biedt om alle meren, soms langs het water of zelfs in het bos, in alle veiligheid te verkennen.

Voor motorsportliefhebbers: elektrische scooters

Als u niet erg geïnspireerd bent door het huren van een mountainbike en u bent niet erg vertrouwd met mountainbiken, maar u wilt toch de streek ontdekken via een unieke ervaring, dan is het huren van een all-terrain elektrische scooter iets voor u.

De gelegenheid om het prachtige merengebied te ontdekken via een ongewone en milieuvriendelijke activiteit. Het is aan u om uw formule te kiezen naar gelang van uw tijd en budget en het aantal kilometers dat u wenst af te leggen. Hier zijn de mogelijke opties:

  • Dwars door het meer en het bos ( 17km voor 1 uur )
  • Les Sentiers de la Plate Taille ( 25 km voor een duur van 1u30 )
  • Xtreme Track de l’Eau d’Heure ( 40 km gedurende 2 uur )
  • Team-Building activiteit ( alleen op aanvraag )
  • Thema cursussen ( alleen op aanvraag )

De elektrische scooter activiteit kan alleen online worden geboekt.

Als de mountainbike parcours en de elektrische scooter niet geschikt zijn voor u, heeft Natura Parc een breed scala van andere mogelijke activiteiten.

 

Overweeg een fiets te huren bij de Meren van Eau Heure

Als u gebruik wilt maken van de mountainbikeroutes van Natura Parc, vergeet dan niet uw fiets te reserveren. Er zal een borg van 50 euro worden gevraagd, aangezien de verzekering niet in de prijs van de activiteit is inbegrepen. Een helm wordt gratis verstrekt, maar het dragen ervan wordt sterk aanbevolen om veiligheidsredenen.

Als u het Golden Lakes Hotel bezoekt, weet dan dat fietsverhuur ook beschikbaar is, ga direct naar de receptie om uw fiets te reserveren.

Andere artikelen die u kunnen interesseren

28/04/2022

Nachtfeesten in Natura Parc!

Het Natura Parc-team organiseert twee avondevenementen in het avonturenpark. Ontdek...

Lees het artikel

28/04/2022

Mountainbiketocht naar de meren van...

Lees het artikel

28/04/2022

Wat te doen voor een...

U moet een EVG / EVJF organiseren en u vraagt...

Lees het artikel

28/04/2022

Activiteiten in de Lacs de...

Lees het artikel

`